StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Når søkelyset treffer oss

Kyrksæterøra opplevde i går et stort trykk fra media i forbindelse med beslutningen om å plassere mulla Krekar i asylmottak på Kyrksæterøra.
nyhetsbilde
typebilde
Nyhet

Publisert: 21.01.15 kl 11:00

Det kom brått på

Hverken kommuneledelsen eller polititet var informert på forhånd og det kom brått på oss alle da saken dukket opp i media i går.

Medias søkelys

Når media finner en sak de ønsker å fokusere på, haster det med å få ut informasjon. Media søkte på nettet, de ringte rundt og de sendte meldinger. I går var nok alle med postnummer 7200 interessant for media. De måtte få noen til å fortelle om dette stedet. Etter hvert kom de kjørende og filmet på vei inn mot sentrum, kommunehuset og Øragata.

På Hemneportalen var det ikke vanskelig å merke at noe skjedde. Normalt er det rundt 50 besøk i timen på portalen, men rundt kl. 15.00 i går var det nesten 600 innom.

Hemneportalen trafikk Krekar

Kjenner vi oss igjen?

Når noen ut fra treff på Internett og med veldig stram tidsfrist skal beskrive et sted, er det ikke sikkert at resultatet stemmer helt. Kjenner vi oss igjen i beskrivelsene som legges ut? Jeg synes Aftenpostens Gunnar Kagge hadde en veldig søt artikkel om Kyrksæterøra der mye av stoffet var hentet fra Hemneportalen.

Mullah Krekar kan benytte seg av det kommunale svømmebassenget. Det er egne tider for «damesvøm» og «herresvøm» på tirsdager. Torsdag er det «familiebading». Tidsmessig kolliderer badingen med seniordans. 

Han fikk han også med både Sagastuo og Litjbjørkbua i artikkelen sin. Du kan lese hele artikkelen her:
>> Kyrksæterøra - dette er Krekars nye hjembygd

Tull og tøys eller ramme alvor?

Ordene "Krekar" og "Kyrksæterøra" hører liksom ikke sammen. Derfor blir det så snodig når de kommer i samme setning i alle aviser, nettsider, radio og TV.

Det har derfor florert med humoristiske kommenatrer og bilder på nettet og særlig på Facebook. Mange av oss som bor her har fått morsomme kommentarer og forslag fra venner som bor andre steder i landet. "Stoff til revylaget", "Tenor til koret", "Spiss på KIL/Hemne", "Innslag på Humorfestivalen" osv. osv.

Men dette er også en alvorlig sak. Krekar (eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter) er ferdig med å sone en dom på nesten tre år for å ha kommet med trusler mot Erna Solberg og tre kurdere. Han har siden 2006 stått på FN's terrorliste. Og derfor er det også mange som er bekymret. Men vi må velge å stole på at sikkerheten blir ivaretatt og at dette ikke vil utgjøre noen trussel for oss som bor her.

Sibir, Timbuktu eller Kyrksæterøra?

Hvorfor valgte UDI, PST og Oslo-poitiet Kyrksæterøra? De har sagt at det har vært flere kriterier uten at det har vært sagt så mye mer. De har tydelig ønsket å få ham bort fra rollen som mentor for unge islamister i Oslo. Det er også sagt at Jarlen mottak er egnet på grunn av sin barne- og familievennlige profil.

Men de fleste oppfatter vel valget om Kyrksæterøra som en slags straff. Et sted langt utenfor allfarvei der ingen ønsker å være. Men sannheten er vel en ganske annen.

Her har tusenvis av personer funnet sitt hytteparadis med fantastisk natur fra sjø til høyfjell, et aktivt og allsidig næringsliv som leverer produkter til hele verden, 130 foreninger som engasjerer tusenvis av personer i spennende aktiviteter, store kutlurelle attraksjoner som tiltrekker seg folk fra hele Midt-Norge, et fotballmiljø som stadig produserer talenter i verdensklasse, svært gode oppvekstvilkår og en utmerket eldreomsorg. Innflyttere fra inn- og utland har også uttalt at Kyrksæterøra og Hemne er et veldig bra sted å komme til.

Så vi må vel anta at Kyrksæterøra har fått oppgaven med å huse Krekar fordi sjansen for at det går bra er størst her.

Velkommen

Krekar er ikke ønsket noe sted og han ønsker seg nok ikke selv til Kyrksæterøra. Så da får vi alle gjøre det beste ut av situasjonen og ha tillit til at myndighetene sørger for at dette går bra. Så hvis det blir slik at Ahmad kommer til Kyrksæterøra, så får vi uansett ønske ham velkommen.

Svein Waade
Leder i Hemneportalen

Søndag 23. januar 2022
Mandag 24. januar 2022
Tirsdag 25. januar 2022
Onsdag 26. januar 2022
Torsdag 27. januar 2022
hemneprovduaa