StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Fakta om Hemne

En idyllisk kommune plassert på kysten av Sør-Trøndelag som grenser mot Møre og Romsdal fylke i sør.
nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 05.05.11

Hemne kommune er en kystkommune i Sør-Trøndelag med om lag 4200 innbyggere, hvorav 2700 bor i tettstedet Kyrksæterøra.  Hemne kommune grenser til Snillfjord og Orkdal i øst, Rindal i sør og aure og Halsa i vest.

Kyrksæterøra er kommunens administrasjonssenter og ligger 101,3 kilometer sørvest for Trondheim. Reisetid fra Trondheim er ca 1,5 time.

Her ligger en mengde butikker, idrettsanlegg, de offentlige kontorene og de fleste ønsker en ellers måtte ha. I en gangavstand fra sentrum, finner du bratte fjell, fiskerike vann, vakker utmark og den rolige sjøen. Hemne kommunen har mye å by på både for innbyggere, turister og næringsliv! 
Hemne kommune består også av to andre spennende tettsteder:

  • Vinjeøra, frodigst og mest sørvendt i Hemne. Innerst i fjordbunnen ligger den karakteristiske tettbebyggelsen nede på de gamle elveørene med samfunnshus, skole og idrettsanlegg. Like ovenfor ligger kirka med fritt utsyn over Vinjefjorden.
  • Hellandsjøen - sommerparadiset på prospektkortet med butikken nede ved kaia, bryggene og båthavna. En stor himmel i vest der sola knapt går ned. Frodig jordbunn skjermet av lave øyer og skjærgård i fiolett og gull.

Litt fakta:

Høyeste fjell: Ruten (1039 m)

Største øy: Røstøya

Største innsjø: Rovatnet

Største industriarbeidsplass: Holla Metall

Skole: Det finnes tre grunnskoler i Hemne; Sodin skole (1. - 10. klasse), Vinjeøra skole (1. - 7. klasse) og Svanem skole (1. - 7. klasse). I tillegg finnes Hemne videregående skole, som fremstår som en topp moderne skole med et attraktivt opplæringstilbud.

 

Les mer om Hemne på Hemne kommune sine hjemmesider.   

Søndag 23. januar 2022
Mandag 24. januar 2022
Tirsdag 25. januar 2022
Onsdag 26. januar 2022
Torsdag 27. januar 2022
hemneprovduaa