StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Hellandsjøen

Trivelig kystgrend med mange muligheter.

nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 24.05.11

Sommerparadiset på prospektkortet med butikken nede ved kaia, bryggene og båthavna. En stor himmel i vest der sola knapt går ned. Frodig jordbunn skjermet av lave øyer og skjærgård i fiolett og gull. Idyllisk? Javisst. Men også et lyst levende samfunn av helårsmennesker.
Patriotismen er levende, men vendt til noe åpent og krevende. Folk her har lært seg å yteo og nyte det beste i begge verdener. De deltar naturlig i alt de ønsker inne i sentrum. Mange har sitt daglige virke her.

Samtidig har bygdafolket sitt eget nære rom som de fyller med en bredde av aktiviteter og samvær mellom generasjonene. Mor og datter går sammen på aerobic. Far og sønn på skytetrening. Alle fire går sammen når Gammeldansen inviterer nabobygdene eller selv blir invitert.

Folk har tæl. Går sammen og bestemmer seg for å få ting til. De setter opp et flott sammfunshus på dugnad og skaper mange kvinnearbeidsplasser på Hellandsjø Skinnsøm. Lagsaktiviteten imponerer. Ungdomslaget, Skytterlaget, 4-H, Gammeldansen og Grendalaget som formulerer krava om bygdeutvikling og organiserer dugnadstiltak.

Det er ca. 50 elever på skolen. Så få at alle blir hørt. Og skolen er kjent og brukt av alle i mange sammenhenger.

Plassert med omhu, midt i både prospektkortet og den nære virkeligheten, ligger boligfeltet Grindbakkan. Nær skole og samfunnshus, butikken og havna. Du går trygt, du er blant kjentfolk.

Det er like kort vei til Kyrksæterøra som til Tjeldbergodden og så er du nær deg selv på kjøpet.

Søndag 23. januar 2022
Mandag 24. januar 2022
Tirsdag 25. januar 2022
Onsdag 26. januar 2022
Torsdag 27. januar 2022
hemneprovduaa