StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Halve byen vil til bygda

I mange sammenhenger trekker man fram at det ikke er marked for å selge og leie ut gårds-/småbruk. Så feil går det an å ta. Hele 400.000 nordmenn av den urbane befolkningen kan tenke seg å flytte til distrikts-Norge.
nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 17.06.11

Synovates store undersøkelse, “Norsk Monitor”, bekrefter at det er et betydelig marked for å selge og leie ut gårds-/småbruk. Hele 45% av den urbane befolkningen kan tenke seg å flytte til distrikts-Norge, og at 400.000 nordmenn enten er ganske eller meget interessert i å kjøpe en gårdseiendom og bosette seg i distriktet.

Nå er det et stykke fra å uttrykke en interesse til å gjennomføre en slik interesse. Erfaringsmessig så viser forskning på dette området, at to til tre prosent av de som i dag er i alderen 35-40 år, og som har vokst opp i en storbyregion, bor i dag i en distriktskommune. Men 3% av 400.000 er 12.000, og kan Hemne kommune få noen av disse til å kjøpe et gårds-/småbruk i Hemne for å bosette seg, så har vi kommet langt.

I Hemne var det per 2009 343 gårdseiendommer over 5 dekar som ikke har tradisjonell landbruksaktivitet i form av en husdyrproduksjon. ”Ikke-aktive bruk” utgjør en så stor del som 75% av det totale antall eiendommer over 5 dekar. Mange av disse er ikke bosatt, og bidrar ikke til aktivitet i Hemnesamfunnet. Med andre ord, en betydelig ressurs som bare ligger der, som kan utløse aktivitet og bosetning.

Det er vel ingen grunn til å tro at det ikke blir færre ”Ikke-aktive bruk”, når det siden 1986 er blitt lagt ned 7 gårdsbruk hver eneste dag i Norge. Utfordringen Hemnesamfunnet står overfor, er å få de som sitter på ubebodde gårds-/småbruk til å selge de. Eventuelt leie de ut.

Vet du om noen ubebodde gårds-/småbruk som kan komme for utleie/salg, så oppfordrer vi deg til å tipse eierne om den nye formidlingsmuligheten her på Hemneportalen.

Tips gjerne oss også om dette, på e-post post@hemneportalen.no

Kilde: http://www.synovate.no

Tekst: Eivind Hellandsjø/www.nbus.no

bosetting, familie utsikt sjø
Foto: Innovasjon Norge

Torsdag 23. september 2021
Fredag 24. september 2021
Lørdag 25. september 2021
Søndag 26. september 2021
Mandag 27. september 2021
hemneprovduaa