StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Gårdseiendommer på Hemneportalen

Hemne får mange etterspørsler fra folk som søker seg ut på landsbygda. Har du en gårdseiendom som du vurderer å selge eller leie ut, så send oss e-post om dette, så legger vi det ut på Hemneportalen GRATIS for deg.
nyhetsbilde
typebilde
Nyhet

Publisert: 20.06.11 kl 12:00

Hemne kommune gjennomført i 2009 et kartleggingsprosjekt hvor alle gårdseiendommer over 5 dekar i Hemne kommune ble kartlagt.

I den kartleggingen svarte 4 (5 %) av de aktive brukene at de ser for seg et salg av gårdsbruket ved et generasjonsskifte. Blant de ikke-aktive brukene var det hele 18 (8%) som kunne tenke seg å selge gårdseiendommen. I tillegg var det flere som ga uttrykk for de kunne tenke seg å selge deler av eiendommen.

Et dilemma flere kommuner står overfor, er at de får mange forespørsler fra folk som vil kjøpe gårds-/småbruk og flytte dit, samtidig som man ikke har oversikt over de som kan vurdere å selge ubebodde bruk. På direkte spørsmål om eventuelt salg til de som eier ubebodde gårder/småbruk, kan man ofte få nei. Ofte ser man at beslutningen er en modningsprosess, noe som bekreftes i samtaler med de 18 fra kartleggingsprosjekt i Hemne. Ofte er det gårder/småbruk som eies av et “slektsfelleskap”, som trenger et påskudd for å ta opp spørsmålet om salg/leie. Videre bekrefter flere av de 18, at de venter på et generasjonsskifte før de tar stilling til et eventuelt salg ut av familien.

For å sette i gang disse “modningsprosessene” opprettes det nå på Hemneportalen et “koplingspunkt” mellom selger/utleier og kjøper/leier, der gårder/småbruk for salg legges ut. Samt at kjøpere/leier kan legge inn sine ønsker og kontaktinformasjon.

Har du en gårdseiendom som du/dere vurderer å selge eller leie ut, så send oss noen ord på e-post post@hemneportalen.no om dette, så kan vi legge det ut på Hemneportalen gratis for deg.

Gårdstun grå bygg
Foto: Innovasjon Norge

Torsdag 23. september 2021
Fredag 24. september 2021
Lørdag 25. september 2021
Søndag 26. september 2021
Mandag 27. september 2021
hemneprovduaa