StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Næringslivet i Hemne

nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 16.05.11

Hemne kommune har et allsidig næringsliv med lange industritradisjoner innen skipsbygging og trevareproduksjon. I nyere tid er prosessindustri blitt et betydelig innslag. Og en av landets to avlsstasjoner for oppdrettslaks ligger i Hemne. IT og media er nye næringer med markeder lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Er du på leting etter nye utfordringer, kan Hemne være plassen for deg. Vi kan tilby et spennende næringsliv med utfordinger på ulike nivå.

Hemne har et rikt og mangfoldig næringsliv, blant annet innenfor industri, handel og service. De aller fleste bedriftene er konsentrert i og rundt administrasjonssenteret Kyrksæterøra, men finnes også i områdene Vinjeøra og Hellandsjøen.

Hemnes største arbeidsplass er Wacker Chemicals Norway AS Holla Metall, som er produsent av silisiummetall. Men Hemne har også andre større bedrifter. Ekspempelvis Lian Trevarefabrikk, Øra Produkter, AquaGen, Hemne Kraftlag, Falksenteret og Lomundal Transport. I tillegg ligger Hemne i nærheten av industriområdet Tjeldbergodden, med Statoils metanolfabrikk, LNG-anlegg og luftgassfabrikk. Tjeldbergodden er en viktig faktor for næringslivet i Hemne, så vel som i vertskommunen Aure.

Informasjon om næring i Hemne, hentes fra Hemne kommunes dokumentasjonsprosjekt.

Torsdag 23. september 2021
Fredag 24. september 2021
Lørdag 25. september 2021
Søndag 26. september 2021
Mandag 27. september 2021
hemneprovduaa